VIDEO Na vrhu poplavljene zgrade čekala je pomoć, vatrogasci je spasili

Screenshot: Facebook

Južni dio Poljske suočava se s teškim poplavama, a mnogi stanovnici čekaju do posljednjeg trenutka da napuste svoje domove, riskirajući zdravlje i živote.

Vatrogasci su danonoćno na terenu, pomažući stanovnicima u borbi protiv vodenog vala. Jedan od dramatičnih trenutaka zabilježen je u poljskom Kłodzku, gdje su vatrogasci spasili stariju ženu tako što su se popeli na krov poplavljene zgrade.

Naime, kako prenose poljski mediji, na društvenim mrežama pojavila se snimka koja prikazuje kako vatrogasci spašavaju osobu sa zgrade čiji je ulaz potpuno poplavljen.

Ewakuacja starszej osoby w Kłodzku. POZIOM NYSY KŁODZKIEJ W KŁODZKU WYNOSI ZAWROTNE 778CM!⚠️ Źródło: Izabela Razik

Objavljuje Lubuscy Łowcy Burz u Nedjelja, 15. rujna 2024.

U Kłodzku je stanje posebno teško jer je razina rijeke Nysa Kłodzka dosegla 796 cm, premašivši rekord iz 1997. godine. Ovako visok vodostaj predstavlja ogromnu prijetnju i za stanovnike i za gradsku infrastrukturu. U nekim dijelovima grada voda već doseže do prvog kata zgrada.

Stanovnici poplavljenih gradova suočavaju se s ozbiljnim posljedicama, uključujući nestanak vode i moguću obustavu opskrbe plinom. U pojedinim gradovima već je proglašena evakuacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.