VIDEO Ovo je nova žičara na Platku. Koštala je 4.8 milijuna eura

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nova žičara na Platku, četverosjedežnica Radeševo 2, vrijedna oko 4.8 milijuna eura, počela je danas s radom, doznaje se iz Goranskog sportskog centra koji upravlja sportsko-rekreacijskim i turističkim centrom Platak. Novu žičaru moguće je isprobati već danas, tijekom dnevno-noćnog skijanja, kao i idućih dana.

Dugačka je 800 metara, ima 114 stolaca za četiri osobe, od kojih 20 ima nosače za bicikle. Maksimalni joj je kapacitet 400 skijaša na sat, a predviđena je za ljetni i zimski rad. Žičara je dobila uporabnu dozvolu, a financirala ju je Primorsko-goranska županija, koja je i osnivač Goranskog sportskog centra.

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič izjavio je kako je riječ o najvećoj investiciji u povijesti skijališta na Platku, povijesni dan za Platak gdje je od izgradnje zadnje žičare prošlo više od 40 godina. Ponosan sam što sam na čelu Goranskog sportskog centra u trenutku kada se ostvaruju najveće investicije, kao što je nova žičara i, prethodno, sustav zasnježenja, poručio je Udovič. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.