VIDEO Pogledajte gomilu ljudi u Beogradu na prosvjedu protiv kopanja litija

Foto: Profimedia

Prosvjednici na masovnom skupu protiv rudarenja litija blokirali su u subotu navečer željezničko čvorište u Prokopu u Beogradu te željezničku postaju u Novom Beogradu, a privremeno je blokirana i autocesta kroz prijestolnicu koja vodi ka Nišu i Zagrebu.

Središnji skup protiv rudnika lutija održao se na Terazijama u Beogradu gdje se, prema procjenama, okupilo oko 40 tisuća ljudi. 

Pogledajte snimke.

 

Premijer Srbije Miloš Vučević nazvao je prosvjednike "kukavicama i lažovima" i na društvenoj mreži X poručio da su "raspala banda", te da "otvoreno i monstruozno prijete smrću predsjedniku (Aleksandru) Vučiću".

"Nećete ga uplašiti! A nećemo dozvoliti da ugrozite Srbiju zarad ličnih interesa koje podržavaju i (kosovski premijer Albin) Kurti, i ustaše i strane službe", poručio je premijern Srbije. 

Minisar unutarnjih poslova Ivica Dačić ocijenio je da je na mirnom skupu u središtu grada bilo "između 24.000 i 27.000 ljudi", ali da su nakon skupa organizatori, "narušavajući javni red i mir i blokirajući međunarodni promet", ugrozili sigurnost građana "po receptu obojenih revolucija", aludirajući na kijevski Majdan, kada je svrgnut proruski predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.