VIDEO Požar i detonacije u zgradi u Sarajevu: "Pucalo je kao granate u ratu"

U POŽARU koji je danas izbio u jednoj stambenoj zgradi u sarajevskom naselju Čengić Vila, a pratio ga je niz detonacija, oštećeno je nekoliko stanova i poslovnih prostora, no na sreću nitko od stanara nije teže nastradao, potvrdila je tijekom dana lokalna policija i vatrogasci koji su brzom intervencijom spriječili širenje vatre na cijelu zgradu.

Prema dostupnim informacijama požar je izbio u prodavaonici boja i lakova smještenoj u prizemnom dijelu zgrade, a kada se vatra proširila, počele su odjekivati eksplozije najvjerojatnije prouzročene zapaljenjem sirovina koje su tamo bile uskladištene.

Vatra te gusti dim i eksplozije izazvali su paniku među stanarima koji su počeli bježati.

Neki od njih pritom su zadobili lakše opekline a drugi su se nagutali dima pa su morali potražiti liječničku pomoć.

Iz opreza u cijeloj je zgradi isključena električna energija i dotok plina nakon čega je započeo očevid kako bi se utvrdili točni uzroci požara.

Svjedok: Pucalo je kao granate u ratu

Fadil Dautović je u trenutku eksplozije pio kavu u obližnjem objektu, koji je također zahvatila vatra. On je za Klix.ba kazao da su ga eksplozije podsjetile na rat.

"Mi se skupljamo tu na kavi u objektu za borce. Vidjeli smo prvo dim, ali smo mislili da nije ništa. Kada je puklo, izbilo je odmah vrata. Zatim je nastavilo pucati kao granate u ratu, a vatra je zatim zahvatila i našu radnju. Mi smo istrčali, a mog rođaka je zahvatila vatra i odmah je otišao u hitnu", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.