VIDEO Rasistički ispad u Splitu. Žena urlala na Azijatkinju: "Žuto go*no!"

Screenshot: TikTok

Kineska turistkinja, koja je u lipnju s dečkom bila na ljetovanju u Splitu, objavila je na TikToku snimke rasističkog napada koji je doživjela u samoposluzi. 

Dok je pokušavala kupiti vodu u dućanu, do nje je došla žena koja ju je nazvala "žutim govnom" i rekla da "nema nikakvih prava". Također, djevojka tvrdi da ju je žena pljunula, ali da to nije uspjela snimiti.

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US. #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

"Došao je moj dečko koji je kupovao u drugom dijelu dućana i dao mi vlažnu maramicu da se obrišem te ju je upitao zašto je to napravila. Ona je bila iznenađena i rekla 'zašto to pitaš, pa ja nemam problema s tobom, ti si bijelac, ona je žuta, to nije u redu'.

Odlučili smo otići iz dućana, a ta žena nas je čekala iza blagajne nakon što je platila proizvode koje je kupila te je po leđima udarila dečka koji nije Azijat. Pozlilo mi je, skoro sam se onesvijestila, a onda smo nazvali policiju kad smo izašli van iz dućana. Kada sam već zvala policiju, odlučila sam i snimiti daljnje ponašanje ove žene prema nama", ispričala je Azijatkinja na TikToku.

Žena na snimci govori: Govno jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Europolu? Uskoku?

Žena je izašla iz trgovine, kao i turistkinja i njezin dečko. Azijatkinja tvrdi da je žena ispred trgovine pljunula i njezinog dečka te ih počela dalje vrijeđati.

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something. #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

"Govno jedno kukavičko. Kome ćeš prijaviti? Schengenu? Europolu, Interpolu, PNUSKOK- u, Uskoku?" govori žena dok pokazuje srednji prst.

Policija: Kriminalističko istraživanje je u tijeku, imamo nultu toleranciju na ovakvo ponašanje

Index je pitao PU splitsko-dalmatinsku jesu li upoznati s ovim događajem u Splitu.

"Policija je u posjedu spomenute snimke i stupit ćemo u kontakt s oštećenom osobom. Provjeravamo sve i utvrđujemo kada se dogodilo. Policija ima nultu stopu tolerancije na ovakvo ponašanje. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", rekao je za Index Jerko Kurevija, glasnogovornik PU splitsko-dalmatinske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.