VIDEO Rusi raketirali ukrajinski grad, koristili i sjevernokorejske projektile

Foto: DSNS

Ruske snage su danas raketirale grad Pavlohrad u Dnjepropetrovskoj oblasti, ubivši najmanje jednu osobu i ranivši 55. Među ranjenima je najmanje troje djece, objavile su vlasti.

Ranjena dva dječaka i devetogodišnja curica

Među ozlijeđenima su navodno dva dječaka u dobi od 11 i 4 godine te devetogodišnja djevojčica. Dvoje hospitaliziranih stanovnika je u teškom stanju, rekao je guverner Serhij Lisak.

Prema riječima guvernera, najstarija žrtva imala je 86 godina. U gradu je zabilježeno nekoliko udara, a zapalio se stan u višekatnici. Hitne službe već su ugasile požar i spasile pet osoba, rekao je guverner.

Koristili i sjevernokorejske projektile

Ruske su snage napade izvele raketama Iskander-M ili sjevernokorejskim balističkim raketama KN-23 iz Voronješke i Rostovske oblasti, pogodivši civilnu infrastrukturu u gradu oko 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, priopćile su zračne snage.

Pavlohrad, grad s populacijom od preko 100.000, nalazi se otprilike 70 kilometara istočno od regionalnog središta, Dnjepra, i preko 110 kilometara zapadno od linije bojišnice. Dnjepropetrovska oblast u središnjoj istočnoj Ukrajini redovita je meta ruskih projektila, bespilotnih letjelica i topničkih napada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.