VIDEO Velika noćna akcija, Ukrajinci upali u Rusiju u tenkovima? "Traju teške borbe"

Foto: X

Veliki sukobi izbili su tijekom noći duž nekoliko dijelova rusko-ukrajinske granice, izvijestili su ruski i ukrajinski izvori rano jutros. Ruski vojnici "spriječili su proboj granice" nakon što je Ukrajina pokrenula napade na regiju Kursk, rekao je vršitelj dužnosti regionalnog guvernera Aleksej Smirnov.

Gađana su područja oko grada Sudža, gdje je pet osoba ranjeno, i okrug oko naselja Korenevo, rekao je Smirnov, dodajući da je 26 dronova već oboreno iznad Kurska tijekom noći. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je protuzračna obrana presrela 13 dronova iznad Kurska rano jutros.

Ukrajinci upali s tenkovima?

"U pozadini masivnih neprijateljskih napada dronovima, jutros su se četiri neprijateljska tenka približila granici regije Kursk", izvijestio je istaknuti ruski vojni bloger. "Neprijatelj koristi pješaštvo i oklopna vozila", rekao je bloger.

Jedan od većih ruskih telegram kanala, Mash, objavio je kako su diverzanti bili naoružani američkim puškama M4, granatama i eksplozivom C4. 

Kijev je pokrenuo napad na "nekoliko dijelova" granice, navodi se u izvješću. "U tijeku su topnički sukobi", dodaje se. Drugi ruski vojni bloger opisao je "žestoke borbe" na granici u Kursku i u Belgorodu, još jednoj pograničnoj regiji jugoistočno od Kurska.

Ukrajina zasad šuti

Ukrajinska vojska nije komentirala ove tvrdnje. Andrij Kovalenko, voditelj odjela za borbu protiv dezinformacija pri Vijeću za nacionalnu sigurnost i obranu, rekao je da Rusija "ne kontrolira granicu". "Ruski vojni zapovjednici lažu o situaciji u Kurskoj oblasti", napisao je u postu na Telegramu.

U ožujku su tri postrojbe ruskih oružanih skupina koje se protive Kremlju pokrenule upade u oblasti Belgorod i Kursk iz Ukrajine, što je rezultiralo sukobima s ruskim snagama u nekoliko naselja.

Andrij Jusov, glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe, potvrdio je u to vrijeme za Kyiv Independent da su napadi antikremaljskih milicija natjerali Moskvu da "promijeni planove" o mogućem novom napadu u sjevernom sektoru Ukrajine.

Na upit Kyiv Independenta o ruskim tvrdnjama 6. kolovoza, Legija Sloboda Rusije, koja je bila uključena u dvije ranije racije, odbila je komentirati.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.