Ukrajinci objavili snimku: Napali smo aerodrom u Rusiji. Zelenski: To je ispravno

Screenshot: X

Ukrajinska vojska priopćila je danas da je tijekom noći napala ruski aerodrom Morozovsk i brojna skladišta nafte i goriva u tri ruske regije. Vojska je rekla da je u napadu na aerodrom pogodila skladište streljiva u kojem su ruske snage među ostalom opremom pohranile navođene zračne bombe.

Napad na skladišta nafte i pogone za skladištenje goriva i maziva u regijama Belgorod, Kursk i Rostov izazvao je požare dva spremnika nafte, navodi se u izvješću.

Što kažu Rusi?

Rusija je danas priopćila da je tijekom noći i jutra oborila 76 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su gađale skladišta nafte izazivajući požare. Većina tih bespilotnih letjelica je "presretnuta i uništena" u regiji Rostov, gdje se nalazi sjedište ruske operacije u Ukrajini.

U regiji Belgorod, napad dronom bio je usmjeren na skladište nafte u okrugu Gubkin, izazvavši tamo požar koji je brzo stavljen pod kontrolu, prema regionalnom guverneru Vjačeslavu Gladkovu.

U regiji Rostov, koja graniči s Ukrajinom, šest bespilotnih letjelica ciljalo je tijekom noći skladište nafte, a nekoliko spremnika goriva zapalilo se u okrugu Kamenski, rekao je čelnik lokalne uprave Vladimir Savin.

Kijev: To je odgovor

Rusija gotovo svakodnevno objavljuje da je uništila ukrajinske bespilotne letjelice lansirane na njezin teritorij. Kijev kaže da izvodi ove udare kao odgovor na ruska bombardiranja Ukrajine više od dvije godine i da gađa vojne i industrijske ciljeve.

Napad na skladišta nafte i maziva u regijama Belgorod, Kursk i Rostov izazvao je požare na dva rezervoara nafte, navodi se u izvješću.

Zelenski: Imamo puno pravo na to

Iako se nije izravno referirao na sinoćnje napade, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jutros je objavio kako Ukrajina ima pravo napasti aerodrome u Rusiji.

"Ruska ratna avijacija mora biti uništena gdje god se nalazila, svim učinkovitim sredstvima. Također je sasvim ispravno napasti ruske aerodrome. Trebamo ovu zajedničku odluku s našim partnerima, sigurnosnu odluku.

To je jedini način da osiguramo zaštitu našim ljudima. Samo ovaj tjedan Rusija je upotrijebila više od 600 navođenih zračnih bombi protiv Ukrajine. Čvrstim zajedničkim odlukama moramo zaustaviti ovaj svakodnevni ruski teror", poručio je Zelenski, koji je objavio i snimke ruskih zračnih udara na civilne ciljeve u Ukrajini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.