VIDEO Ukrajina: Oslobodili smo važno selo

Screenshot: X

Ukrajinske snage oslobodile su i "očistile" selo Kruhljakivka u Harkivskoj oblasti od ruskih vojnika, izvijestila je ukrajinska vojna obavještajna služba (GUR).

Iz GUR-a su dodali kako su operaciju oslobođenja koja je trajala od 7. do 14. listopada izvele specijalne snage postrojbe Bratstvo uz potporu ukrajinske 77. zasebne zračno mobilne brigade. "Kao rezultat operacije, neprijatelj je izbačen iz naselja, a pravci kretanja okupatora su minirani", priopćeno je. 

"Neprijatelj je pružio otpor i pokušao protunapad"

Ukrajinski obavještajci su naglasili da je Kruhljakivka važna za obranu Kupjanska, strateški bitnog grada u Harkivskoj oblasti. 

Kupjansk se nalazi 40 kilometara od ruske granice. Bio je pod ruskom okupacijom od 27. veljače do 10. rujna 2022. godine. Grad se posljednjih mjeseci našao pod sve većim pritiskom ruskih snaga.

"Neprijatelj je pružio otpor, pokušao protunapad, ali je poražen. Vojnici su odbili napad okupatora i nastavili ga potiskivati", opisali su Ukrajinci bitku za Kruhljakivku. Ova vijest dolazi nekoliko dana nakon što je GUR izvijestio da su njegove jedinice vratile oko 400 hektara šume sjeverno od sela Lipci u Harkivskoj oblasti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.