VIDEO Ušao u zgradu rumunjskog parlamenta i zapalio benzin. Evakuirano 300 ljudi

Screenshot: Facebook

Nepoznati počinitelj je danas ušao u pristupni prostor za posjetitelje u palači rumunjskog parlamenta u Bukureštu i izazvao požar. Izlio je benzin i zapalio ga, javlja rumunjska televizija Digi24. 

Spasilačke ekipe evakuirale su oko 300 ljudi iz zgrade dok su vatrogasci gasili požar. Jedan od zaposlenika je imao napad panike nakon što je poprskan gorivo. Navodno je radio u suvenirnici u prizemlju gdje je izbio požar. 

Incendiu la Palatul Parlamentului, în zona de acces pentru vizitatori

Incendiu la Palatul Parlamentului, în zona de acces pentru vizitatori https://www.agerpres.ro/eveniment/2024/09/17/incendiu-la-palatul-parlamentului-in-zona-de-acces-pentru-vizitatori--1356058

Objavljuje AGERPRES u Utorak, 17. rujna 2024.

Nema ozlijeđenih

Policija pokušava identificirati muškarca za kojeg se pretpostavlja da je izašao iz zgrade. Još nije jasno kako je osumnjičenik uspio ući u zgradu sa zapaljivom tvari. Euronews Rumunjska piše da se prvi sigurnosni filtar nalazi unutar zgrade, ali počinitelje je uspio izazvati požar prije nego što je došao do njega.

Lokalni vatrogasci potvrdili su kako su intervenirali i ugasili požar. "Do požara je došlo u prostoriji za posjetitelje, na površini od 30 četvornih metara. Izgorjeli su tekstil i uredski predmeti. Uslijed događaja nitko nije ozlijeđen", priopćili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.