Vlasnik splitskog fast food lanca vozio Fiat Pandu. Usmrtio ga je pijani vozač BMW-a

Foto: Screenshot Dalmacija Danas

Slučaj prometne nesreće u kojoj je jučer popodne u Kaštelima život izgubio Luka Kalpić, vlasnik lanca fast foodova Medeni, preuzelo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, i to zbog toga što je 31-godišnji vozač BMW-a zagrebačkih registracija bio alkoholiziran.

Nakon nesreće izmjereno mu je 1.3 promila alkohola, piše Dalmatinski portal.

Do sudara s Fiat Pandom, kojom je Ulicom Ivana Pavla II. upravljao Kalpić, došlo je nakon što se vozač BMW-a dolazeći iz Ulice bana Jelačića nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja (STOP).

Naknadno se oglasila i splitsko-dalmatinska policija.

Policija: 31-godišnji vozač je kazneno prijavljen i predan u pritvor

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom koji se sumnjiči da je jučer, 24. lipnja u Kaštel Starom izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 59-godišnjak.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227 st. 4. Kaznenog zakona Republike Hrvatske protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena kaznen prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, te je danas predan policijskom pritvorskom nadzorniku", objavila je PU splitsko-dalmatinska. 

Nakon nesreće došlo i do incidenta

Popularni fast food lanac Medeni već godinama posluje na tri lokacije u Splitu, kao i u Kaštel Starom, u kojem se nesreća dogodila. 

Svi kontakt-telefoni popularnih objekata brze prehrane su isključeni, narudžbe se ne primaju jer će fast foodovi na Gripama kod Higijenskog, na Zvončacu i Mertojaku te u Ulici Ivana Danila u Starom ostati zatvoreni najmanje do kraja ovog tjedna, objavila je ranije Slobodna Dalmacija. 

Nakon sudara došlo je i do incidenta u kojem je sudjelovalo više osoba. Policija je sinoć objavila kako je zbog remećenja javnog reda i mira privela jednu osobu te da traje postupanje u vezi s time. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.