Vozač pregazio obitelj na Viru. Djed: Blokirali su im auto, vraćali su se pješice

Screenshot: HRT

Trogodišnji dječak koji je u subotu navečer stradao u prometnoj nesreći na otoku Viru i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), potvrdio je Hini zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović.

Nakon prometne nesreće u kojoj je stradala peteročlana obitelj s križevačkoga područja, u Opću bolnicu Zadar primljeno je troje djece i njihov otac, a majka je poginula na mjestu nesreće.

"Sin je teško ozlijeđen, sad je na meni i supruzi briga za djecu"

Djed dječaka je za Večernji list rekao da će trogodišnjak biti prebačen u bolnicu u Zagreb.

"Curica ima teške ozljede, ali su nam rekli da je stabilno. Beba ima vanjske ogrebotine. Možete misliti kako nam je, ali moramo smoći snage jer sada je na nama da se brinemo o djeci. Sin je teško ozlijeđen, ali uspjeli smo razgovarati s njim. Sad je na meni i supruzi briga za djecu. Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo", rekao je djed.

Kaže da mu je sin rekao da je obitelj bila na koncertu te da zbog drugih automobila nisu mogli izaći s parkirališta. Zbog djece su odlučili da neće čekati pa su ostavili automobil i krenuli kući.

Sugovornik Večernjeg lista također kaže da mu institucije nisu ništa dojavile te da je za nesreću doznao od vozača Hitne. Informacije o nesreći su pratili na portalima.

Vozač je u pritvoru, danas će biti ispitan

Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik.

Policijska uprava zadarska izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Tijekom dana 29-godišnjak će nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu biti ispitan i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.