Vozačica ZET-a koju su iscipelarile maloljetnice: Nekome će puknuti film...

Ilustracija: HRT

Vozačicu autobusa ZET-a Nadu danas su fizički napale maloljetnice na liniji Črnomerec-Gornja Bistra. Vozačica je zaposlenica ZET-a već sedam godina. Dvije maloljetnice su je srušile na pod i cipelarile. Na mjesto napada došli su policija, hitna i unutarnja kontrola, a vozačica busa je za HRT ispričala kako se sve dogodilo.

Kaže da je skupina maloljetnica za vrijeme vožnje stvarala probleme te da su ulazili i izlazili iz autobusa. Nakon toga su je napale dvije osobe iz grupe.

"Ostala sam paf jer su to maloljetnice, ne očekujete da će vas netko nabijati kao vreću"

"Nahrupe na mene jer sam otvorila vozački prostor da kažem putnicima da bus ne ide dalje. Nahrupe na mene, ruše me, cipelare. Ja sam mislila da idu u moj vozački prostor sjesti, strah me bilo što je njihova namjera.

Tu je bilo naguravanja, cipelarenja, rukama, nogama, ja sam ostala paf jer su to maloljetnice od kojih ne očekujete da će vas netko naguravati i nabijati kao vreću", ispričala je napadnuta vozačica za HRT.

Sindikalist: Ovakvi slučajevi bi se trebali puno prije riješiti, traju po nekoliko godina

Vozačica Nada je odmah zvala policiju, koja je na kraju uhitila maloljetnice. Istraga je još u tijeku, a iz sindikata Zagrebačkog holdinga - ZET Zagreb očekuju sankcije.

"Policija odradi svoj posao, ali onda dolazimo do državnog odvjetništva i rak rane cijeloga društva - to je pravosuđe. Ti postupci traju po nekoliko godina i onda šaljemo krivu poruku jer se to razvodni. Ovakvi slučajevi trebali bi se puno prije riješiti i sankcionirati jer ovo je stvarno nedopustivo", govori Dražen Jović iz sindikata ZET-a.

Napadnuta vozačica: I mi vozači smo ljudi. Puknut će nekome film, nemojte nas dovoditi u tu situaciju

Napad na Nadu je prvi napad na vozače ZET-a ove godine. Lani ih je bilo 11 prijavljenih. Vozači kažu da im se neugodnosti svakodnevno događaju.

"Mi vozači i mi smo ljudi. Puknut će nekome film, nemojte nas dovoditi u tu situaciju. Napravit ćemo nešto nekontrolirano jer i mi imamo svoje obitelji", govori vozačica Nada za HRT.

U prosincu je nakon prosvjeda dogovoreno da će se uvesti nadzor u sva vozila i osnovati krizni tim. Međutim, sastanak s Ravnateljstvom policije još se čeka - kako bi se ovakvi prijestupi počeli kazneno sankcionirati, a ne da budu prekršajno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.