Vučić dijeli odlikovanja po New Yorku. Prvo je odlikovao ruskog predstavnika u UN-u

Foto: Facebook

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je kako će odlikovati predstavnike država "koje su bile na strani Beograda" tijekom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici u Općoj skupštini UN-a. 

Rezolucijom je 11. srpnja proglašen Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici te je osuđeno svako negiranje genocida i veličanje osuđenika za ratne zločine. Za neobvezujuću rezoluciju su glasale 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo 19 i suzdržano 68, uglavnom uz obrazloženje da nije bilo potrebnog konsenzusa.

"Vidim da su neki poludjeli zbog toga što mi odlikujemo ljude koji su štitili međunarodno pravo i Srbiju. To je naša stvar i naš unutrašnji akt", kazao je jučer Vučić u New Yorku, gdje čeka početak 79. zasjedanja Opće skupštine UN-a. 

Rusi već dobili odlikovanja

Vučić je već dodijelio Orden srpske zastave prvog stupnja Vasiliju Nebenzji, ruskom predstavniku u UN-u, piše Telegraf. Orden srpske zastave drugog stupnja uručio je Nebenzjinim zamjenicima, Ani Jevstignjejevoj i Mariji Zbolockajoj.

"Još jednom vam želim zahvaliti na prijateljskim odnosima koje razvijamo, za vašu pomoć koju ste nam pružili ovdje u New Yorku prilikom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Nadam se da možemo dodatno ojačati suradnju između naših naroda i naših zemalja do razine kojom ćemo svi biti zadovoljni. 

Hvala vam još jednom, to je bio jako težak posao, ja to mnogo cijenim i od nas uvijek možete očekivati isto. Želim vam svaki uspjeh i svako dobro, ovo je za mene bila velika čast", napisao je Vučić na Instagramu i podijelio fotografije dodjele odlikovanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.