Vučić: Ja vodim Srbiju, još nećemo uvesti sankcije Rusiji

Foto: EPA

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je u New Yorku izjavio da Srbija još ne planira Rusiji uvesti sankcije, iako na tome zapadni lideri i dalje inzistiraju.

Vučić je novinarima u New Yorku, gdje predstavlja Srbiju na Općoj skupštini UN-a, kazao da ga očekuje sastanak na kojem će mu visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell i drugi EU dužnosnici "držati prodike o potrebi da se Srbija pridruži zemljama koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji", piše Klix.

"Saslušat ću ih i ponoviti da ja vodim Srbiju i da kao njezin predsjednik još uvijek nisam suglasan s tim. Kada budem shvatio da više ne možemo, onda nećemo voditi takvu politiku. Ali, već godinu i sedam mjeseci mi vodimo takvu politiku, koja je poštena i odgovorna jer znamo kako smo prošli sa sankcijama. Zašto bismo mi onda sudjelovali u tim stvarima?" rekao je predsjednik Srbije novinarima.

"Predsjednik Brazila je nakon govora dobio veći pljesak nego Biden"

Vučić je, govoreći o dosadašnjem tijeku Opće skupštine UN-a, kazao da je zanimljivo da je nakon govora brazilski predsjednik Lula da Silva dobio veći pljesak od američkog predsjednika Joea Bidena.

"To se do sada nije događalo. Ne govorim to zato što to nekome posebno znači osim da se vidi mala promjena raspoloženja kod afričkih i azijskih zemalja, kojima se ne posvećuje dovoljno pažnje", izjavio je predsjednik Srbije, piše Klix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.