Vučiću prijetio gubitak trećeg najvećeg grada. Spasila ga Ruska stranka

Foto: R.Z./ATAImages/PIXSELL

Iako su iz oporbe govorili kako će Aleksandar Vučić izgubiti Niš, čini se da je Srpska napredna stranka (SNS) uspjela prikupiti većinu ruku u Skupštini koja se sastoji od 61 zastupnika. Na temelju 100 posto obrađenih biračkih mjesta, lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila je 44.31 posto glasova, odnosno 30 mandata. 

Grupa građana "Dr. Dragan Milić" osvojila je 16 mjesta, "Biramo Niš - Đorđe Stanković" ima 10 mandata, liste "Ujedinjeni - Nada za Niš - Miodrag Stanković - Nova" i "Dr. Savo Manojlović - I ja sam Niš - Kreni - Promijeni" osvojile su po dva mandata svaka, dok je "Ruska stranka - Rusija i Niš u srcu! - Tihomir Perić" dobila jednog zastupnika. 

Nositelj SNS-ove liste Dragoslav Pavlović kazao je jučer kako će s Ruskom strankom formirati koaliciju koja će voditi grad u narednim godinama. Tihomir Penić, jedini zastupnik Ruske stranke koji je osvojio mandat, pojavio se u prostorijama Gradskog odbora SNS na proslavi izborne pobjede, piše Telegraf.

Pavlović: Mi smo koalicija patriotskih snaga

Stigli su trubači, okupljeni su nazdravljali šampanjcem. Penić je objasnio kako je u donošenju odluke prevagnuo "kandidat za gradonačelnika". "Moja odluka se bazirala na budućem kandidatu za gradonačelnika Dragoslavu Pavloviću, ja njega znam i nisam vidio bolje rješenje za gradonačelnika", istaknuo je. Dodao je kako ne bi podržao SNS da nije bilo Pavlovića. 

Pavlović je okupljenima poručio kako će gradom vladati koalicija okupljena oko patriotizma. "Mi smo široka koalicija patriotskih snaga i kao ozbiljna politička grupacija nismo se željeli izjašnjavati prije službenih rezultata", rekao je. 

"Sačekali smo Gradsku izbornu komisiju da donese službene rezultate i sada sa sigurnošću možemo kazati da imamo 30 mandata u Gradskoj skupštini. Osuđujemo sve ono što se događalo u prethodnih nekoliko sati, a čuli ste razne spinove kako će biti 29 mandata ili neće biti dovoljno mandata", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.