Za šefa bolnice Sveti Duh odabran Berošev prijatelj, zajedno su bili na Thompsonu

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Jučer je na sjednici Upravnog vijeća Kliničke bolnice Sveti Duh za novog ravnatelja imenovan prof. dr. Edvard Galić, prijatelj ministra zdravstva Vilija Beroša.

Galića su izabrala četiri člana Vijeća koje je nedavno imenovala vlada, dok je zagrebačka vlast bojkotirala donošenje odluke.

Telegram piše da je novog ravnatelja ministar prije samo mjesec dana javno predstavljao kao prijatelja. Među publikom na stadionu Gospin dolac u Imotskom, gdje je 8. kolovoza koncert održao Marko Perković Thompson, novinari su primijetili i ministra Beroša. "Tu sam s prijateljima i uživat ćemo večeras", izjavio je pred kamerama TV Dalmacije.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Samo šest dana nakon Thompsonovog koncerta formalno je raspisan javni natječaj za imenovanje šefa velike zagrebačke bolnice.

Bolnica je u priopćenju najavila da je novi ravnatelj na Svetom Duhu zaposlen gotovo četvrt stoljeća, devet godina bio je predstojnik Klinike za unutarnje bolesti. Galić je najavio snažni zamašnjak razvoju bolnice, kako u stručnom, tako i u infrastrukturnom smislu.

Član Beroševih povjerenstava 

Galić je bio član stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva koje je donijelo zaključak da u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića nije bilo značajnih stručnih propusta i Beroševog povjerenstva koje donosi smjernice za liječenje oboljelih od koronavirusa. To povjerenstvo je donijelo obveznu smjernicu da se u liječenju koristi lijek Paxlovid, koji tada još nije bio dostupan u Hrvatskoj.

Galić je bio angažiran i u privatnoj klinici koju vodi Gzim Redžepi, poznat u slučaju Milana Bandića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.