Zaglavili u australskoj divljini. Nakon 12 dana nađena žena, pila vodu iz jame

Screenshot: YouTube/ABC News

SPAŠENA je žena koja je u australskoj divljini preživjela 12 dana na keksima i vodi iz jame. Za njezinim prijateljima još se traga.

Tamra McBeath-Riley vozila se na izlet s još dvije osobe kada su krivo skrenule i završile u koritu rijeke. Grupa se razišla na različite strane kako bi što prije mogli pronaći pomoć. McBeath-Riley pronađena je 12 dana nakon nesreće u blizini automobila, ali njezinim prijateljima još uvijek nema traga.

Policija je priopćila da su oni sada vjerojatno jako dehidrirani, piše BBC.

Prokuhavali vodu

52-godišnja žena krenula je 19. studenoga iz Alice Springsa s dvoje prijatelja, Claire Hockridge i Phuom Tranom. Sa sobom je povela i psa Rayu.  

Grupa je putovala divljinom južno od Alice Springsa kada je zaglavila u koritu rijeke Hugh. Tri dana pokušavali su izvući automobil, ali nisu uspjeli.

Uskoro su potrošili sve zalihe vode i pojeli kekse i tjesteninu što su ponijeli sa sobom. Pronašli su jamu s vodom te su skupljenu vodu prokuhavali i cijedili kroz majicu kako bi je mogli piti.

"Bila je to još uvijek prilično prljava voda, ali ih je ipak održavala na životu", rekla je Pauline Vicary, načelnica policije Sjevernog teritorija.

Ostala uz svog psa

Nakon tri dana odlučili su se razdvojiti kako bi potražili pomoć. Tran i Hockridge krenuli su u smjeru autoceste.

McBeath-Riley ostala je u blizini vozila jer se bojala da njen pas neće preživjeti predugo hodanje.

Policija Sjevernog teritorija je nakon dojave o mogućoj prometnoj nesreći helikopterima krenula u potragu. Primijetila je McBeath-Riley na oko 1,5 km udaljenosti od automobila.

Potraga za njezinim prijateljima još je u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.