Otišao brati gljive u šumu u Zagorju i pozlilo mu. Našli ga policajci, nosili ga 2 km

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

"Jučer u 9:43 policijski službenici Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada zaprimili su dojavu 60-godišnje hrvatske državljanke kako je njezin brat, 58-godišnji hrvatski državljanin, u utorak, 25. lipnja, oko 15:30 otišao u šumu brati gljive te se od tada nije vratio kući.

Na postupanje po dojavi upućena su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Krapina s ispostavom Pregrada, koji su pretražili šumu u mjestu Gorjakovo, kojom prilikom su oko 10:30 pronašli 58-godišnjaka kako leži u šumi.

Bio je lošeg općeg zdravstvenog stanja, ali pri svijesti, no dezorijentiran te nesposoban za komunikaciju", priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Policajci ga nosili dva kilometra

"Policijski službenici su 58-godišnjaka nosili oko dva kilometra po teško prohodnom terenu. Pozvali su djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili kako je muškarac pothlađen i izgreben od grmlja zbog čega je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policijski službenici su svojim predanim radom i upornošću pronašli izgubljenog muškarca i potom ga po teško prohodnom terenu prenijeli do mjesta gdje mu se mogla pružiti liječnička pomoć te su time izbjegnute teže posljedice po život i zdravlje 58-godišnjaka", objavila je krapinsko-zagorska policija.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.