Zamjenik policijskog načelnika vozio pijan. Šef policije: Nije bilo zataškavanja

Foto: Čitatelj Indexa, Dnevnik Nove TV

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je za Dnevnik Nove TV govorio o tome je li bilo zataškavanja u slučaju policajca koji je vozio pijan autocestom kod Rijeke i koji je skrivio nesreću.

Podsjetimo, Index je otkrio da se u petak autocestom A6 alkoholizirani policajac, vozeći u suprotnom smjeru, zabio autom u vozilo u kojem su bili mladić i djevojka. Oni su lakše ozlijeđeni, a on je pobjegao s mjesta nesreće.

PU primorsko-goranska je danima šutjela, a danas je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao da zataškavanja nije bilo i da je nesreću skrivio zamjenik načelnika jedne policijske postaje u PU primorsko-goranskoj.

Milina: Nije bilo zataškavanja, u tijeku je kriminalističko istraživanje

"Nije bilo zataškavanja, to nije moguće jer je državno odvjetništvo odmah bilo obaviješteno. Zamjenica državnog odvjetnika radila je očevidne radnje. Poštujemo neovisnost institucija.

U vezi s policajcem u tijeku je kriminalističko istraživanje. Sustav smo koji se rigorozno postavio u situacijama u kojima su policijski službenici u kršenju ili kažnjivom ponašanju.

Godišnje imamo oko 500 disciplinskih postupaka, a policijski službenik, koji je bio van službe, u procesu je kao i svaki drugi građanin. Poduzeli smo sve, ništa se nije prepustilo slučaju", rekao je Milina za Dnevnik Nove TV.

Razbijanje narkolanaca u Dalmaciji

Na pitanje o razbijanju narkolanaca u Dalmaciji, Milina kaže da policija postiže rezultate na području suzbijanja droga na području cijele zemlje.

"To se vidi po rezultatima i našim objavama. Posvećeni smo razbijanju zločinačkih udruženja, policija na godišnjoj razini procesuira gotovo 30 udruženja. Neka od njih su povezana s kriminalitetom droga, organiziranim kriminalitetom pa i drugim kaznenim djelovanjima. Želio bih čestitati kolegama na ovim rezultatima.

Međunarodna suradnja i razmjena podataka uvijek je neizostavna, kako unutar Europske unije, tako i s partnerima izvan nje. Hrvatska policija prednjači u vezi balkanskog kartela i kriminalnih udruženja koja se bave isključivo kriminalitetom droga", kazao je Milina.

Uhićenja krijumčara migranata

Upitan o tome kakva je situacija s migracijama, Milina je rekao kako je, unatoč migracijskom pritisku, ove godine očito smanjenje ukupnog broja nezakonitih migracija za 41 posto, smanjenje traženja azila za 43 posto, ali je zato očito povećanje krijumčarenja.

"953 krijumčara i pomagača uhićena su već ove godine. To je rezultat sustavnog rada i međunarodne suradnje. U operativnu akciju Zebra, koju predvodi hrvatska policija na ovoj ruti, uključilo se više europskih zemalja. Očekujem i dalje dobre rezultate", rekao je glavni ravnatelj policije.

O stradanjima u prometu

U prometu u posljednja 24 sata poginule su još tri osobe. Milina kaže kako policija čini sve kako bi prevenirala, i preventivnim i represivnim mjerama, stradavanja.

"Ove godine već je stradalo 29 motociklista, što je povećanje. Stradalo je i osam stranih državljana. I dalje ćemo ulagati iznimne napore, kako vikend-akcijama, tako i svakodnevnim, kako bismo pridonijeli boljoj sigurnosti prometa.

Prošla godina bila je najbolja godina, osim one pandemijske, što se tiče broja stradalih u prometu. Sada svjedočimo povećanju stradalih, ali očekujemo da ćemo mjerama i sudjelovanjem svih ostalih sudionika i to smanjiti.

Želim podsjetiti sve sudionike u prometu da se pridržavaju pravila i da ne svjedočimo svaki dan ovakvim stradanjima u prometu", rekao je Milina za Dnevnik Nove TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.