Zaraženi čovjek pljunuo na djelatnicu britanske željeznice, umrla je nakon dva tjedna

Foto: Epa/Wikipedia

DJELATNICA britanskih željeznica preminula je od novog soja koronavirusa nakon što je na nju pljunula nepoznata osoba dok je radila na kolodvoru Victoria u Londonu, priopćio je sindikat Udruga zaposlenika u prometu (TSSA).

Belly Mujinga (47) i njen kolega bili su na poslu 22. ožujka kada je na njih pljunula nepoznata osoba te se namjerno na njih zakašljala. Zatim je nepoznati počinitelj rekao da je zaražen koronavirusom. Mujinga je umrla dva tjedna kasnije, 5. travnja.

Britanska prometna policija priopćila je da je pokrenula istragu o incidentu, piše CNN.

Tražili da rade u zaštićenom objektu

"Belly i njezin kolega molili su upravu da ostatak dana provedu unutar objekta iza zaštitne pregrade. Iz uprave su im odgovorili da im trebaju ljudi koji rade vani i poslali ih nazad do završetka smjene", stoji u priopćenju TSSA-e.

Udruga zaposlenika u prometu navela je kako je Mujinga bolovala od kroničnih respiratornih problema zbog kojih je već ranije morala ići na operaciju. Dodala je da je uprava znala za njezino zdravstveno stanje i da je, čak i nakon incidenta, Mujinga nastavila s radom sve do 25. ožujka, kada je njen liječnik rekao da mora otići na bolovanje.

Zarazili se 11 dana nakon incidenta

Mujinga i njezin kolega zarazili su se covidom-19 vrlo brzo nakon napada, odnosno 11 dana nakon incidenta. Mujinga je hitnom pomoći prebačena u bolnicu Barnet i stavljena na respirator.

TSSA je prijavila incident regulatornim tijelima.

"Umjesto da priča o ublažavanju mjera i povratku na posao, vlada prvo mora osigurati da su u poslovnim objektima postavljene prave mjere opreza i zaštite za djelatnike", poručili su iz TSSA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.