Zaštitar koji je upucao čovjeka u bijegu prijavljen za ubojstvo i ubojstvo u pokušaju

Foto: Josip Mikačić/Pixsell

U nedjelju oko 17 sati na zagrebačkom Žitnjaku, na Slavonskoj aveniji u blizini poduzeća, zaštitar je pucao na dvojicu muškaraca u bijegu te jednog ubio vatrenim oružjem. Policija ga je kazneno prijavila za ubojstvo i pokušaj ubojstva.

"Zagrebačka policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prijavila zaštitara tvrtke Noky Security Sinišu P. (47) za ubojstvo 36-godišnjaka te pokušaj ubojstva 39-godišnjaka tijekom provale u skladište tvrtke na Žitnjaku u nedjelju poslijepodne.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je ranije, ne navodeći identitet osumnjičenog zaštitara, izvijestila da su nepoznati počinitelji došli do ograde dvorišnog kruga trgovačkog društva, na kojoj je prije tjedan dana bio napravljen otvor, kroz koji su se provukli i ušli u skladište iz kojeg su ukrali više proizvoda industrijske boje", izvijestila je policija.

Bježali su, a zaštitar je pucao u njih

''Prilikom bijega, od strane nepoznatog počinitelja, najvjerojatnije zaštitara, ispaljeno je nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio 36-godišnjaka. Član obitelji koji se u tom trenutku nalazio s njime, odvukao ga je u obližnju šumu gdje je preminuo, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja'', izvijestio je ranije PUZ dodajući da je materijalna šteta zasad neutvrđena.

U PUZ-u su dodali da je tijelo ubijenog po dovršenom očevidu prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Osumnjičeni zaštitar, uz posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, predan pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.