Zastupnik Lerotić: Gradonačelnik Pule treba dati ostavku

Foto: PIXSELL/Srecko Niketic

Nezavisni saborski zastupnik i pulski gradski vijećnik Marin Lerotić danas je rekao da političkoj nestabilnosti u Puli "nema kraja" te da, nakon jučerašnje ostavke pročelnice Upravnog odjela za urbanizam i investicije, gradonačelnik Filip Zoričić treba dati ostavku.

"Političkoj nestabilnosti u Puli nema kraja. Neznanje, neiskustvo i nesposobnost ponovno su došli na naplatu gradonačelniku Zoričiću kojeg je ovoga puta napustila njegova najbliža suradnica i pročelnica Anja Ademi", rekao je Lerotić, nekad član IDS-a, a sada nezavisni saborski zastupnik.

"Politička nestabilnost u Puli krenula je prije dvije godine"

Naglasio je da odlazak pročelnice nije početak političke nestabilnosti u Puli nego da je krenula još prije dvije godine kada je raskinuta koalicija sa SDP-om i Možemo, a nastavila se "odljevom čak 55 djelatnika iz Gradske uprave, smjenom ili odlaskom devet pročelnika, a kulminirala je jučerašnjim odlaskom pročelnice Anje Ademi". 

Lerotić smatra da je došao trenutak da gradonačelnik Filip Zoričić odstupi i da se raspišu prijevremeni izbori. "Bolje da izgubimo tri mjeseca do novih izbora nego da gledamo ovu tugu još 20 mjeseci", rekao je.

Pred Gradom Pulom je, kaže, nekoliko važnih projekata među kojima i Projekt poboljšanja sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeraciji Pula-Sjever vrijedan 57 milijuna eura, od čega su 33 milijuna eura bespovratna sredstva Europske unije.

"Pokazali su da nemaju znanja, sposobnosti, a najmanje liderstva"

"S obzirom na aktualnu situaciju, moglo bi se dogoditi da nema tko to voditi cijeli projekt, pa bi se cijeli posao mogao doslovno raspasti, što bi značilo i veliko financijsko opterećenje za Grad Pulu i njegove građane", upozorio je.

"Administracija Filipa Zoričića pokazala je da nema znanja i sposobnosti realizirati, a ponajmanje lidera koji je spreman povesti i realizirati ključne projekte. Grad se ne vodi po principu pokušaja i pogreške", zaključio je Lerotić.

Na pitanje ima li ambicija za gradonačelničko mjesto, Marin Lerotić je potvrdio da će se kandidirati za gradonačelnika Pule, a na pitanje novinara hoće li biti na listi s Borisom Miletićem i Zlatkom Komadinom, kategorički je opovrgnuo tu mogućnost. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.