Zatočio Ludbrežanina i tukao ga. Tjerao ga da pije, on mu dao imovinu od 120.000 eura

Ilustracija: Shutterstock

Muškaraca u dobi od 49 godina s ludbreškog područja zatočio je njegov tri godine mlađi "nesuđeni" najmoprimac te uz prijetnje od njega pokušao ukrasti sve što posjeduje. Osim što ga je držao zatočenog, 46-godišnjak ga je i opijao.

Portal ePodravina u odvjetništvu doznaje da okrivljenog 46-godišnjaka terete da je kaznena djela počinio od 7. do 22. listopada 2023. u mjestu kraj Ludbrega. Čovjek mu je na silu prepisao svu imovinu.

"Nakon što je s 49-godišnjakom dogovorio da će unajmiti dio njegove kuće za stanovanje, tražio je od njega da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom uzdržavanju u njegovu korist. Od vlasnika je tražio da sve svoje nekretnine, pokretnine i novac s računa prenese na njega", navelo je odvjetništvo.

Zaključao ga u hotelsku sobu, prijetio mu, bio nasilan i tjerao ga da pije velike količine alkohola

"Vlasnik je to odbio, a okrivljenik mu uputio ozbiljne prijetnje i bio fizički nasilan prema njemu. Istukao ga je i slomio mu dva rebra, usto ga prisiljavao da pije veće količine alkoholnih pića", rekli su tužitelji.

Oštećeni muškarac je u strahu za svoj život potpisao i ovjerio ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim okrivljeniku, nakon svoje smrti, daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnine, novac te potraživanja, piše ePodravina.

"Ukupna vrijednost bila je najmanje 120.000 eura. Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da mu je potom uzeo novčanik, bankovne kartice, osobnu iskaznicu i mobilni telefon, kao i da ga je držao više dana zaključanog u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretje te ga prisiljavao na ispijanje alkoholnih pića", navodi odvjetništvo.

Okrivljeni 46-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru. Vijeće varaždinskog Općinskog suda prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika te produljilo istražni zatvor okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.