Zatražen istražni zatvor za instruktora koji je pregazio tinejdžerice, sud odbio

Foto: Index

Općinsko kazneno državno odvjetništvo objavilo je kako je sudac istrage odbio njihov zahtjev za određivanjem istražnog zatvora vozaču koji je u subotu navečer u zagrebačkom naselju Špansko naletio na dvije tinejdžerice.

"Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 31. srpnja 2023., ispitalo hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 29. srpnja 2023., u 19:54 sati u Zagrebu, upravljao osobnim automobilom južnom kolničkom trakom Ulice Antuna Šoljana u smjeru istoka te se nije približavao pješačkom prijelazu (prometom se ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe) sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake olako smatrajući kako neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu. Osnovano se sumnja i da nije upravljao sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz pa je, u nastavku kretanja, vozilom naletio na dvoje djece koja su prelazila kolnik krećući se obilježenim pješačkim prijelazom pri čemu su djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Sudac odbio zahtjev

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) kojeg je sudac istrage odbio i osumnjičeniku naložio mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom (članak 98. stavak 2. točka 8. ZKP-a). 

Najavljena žalba

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podnijet će žalbu protiv rješenja suca istrage", priopćio je OKDO Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.