Zaustavljeno imenovanje ravnatelja SIPA-e u BiH zbog poruka kriminalaca

Screenshot: YouTube/TVK3

Imenovanje Slobodana Radinkovića za ravnatelja vodeće državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Bosni i Hercegovini zaustavljeno je danas nakon što je otkriveno da se njegovo ime spominjalo u aplikaciji za zaštićenu komunikaciju koju su koristili kriminalci.

Dvoje članova kolegija Vijeća ministara BiH, predsjedavajuća državne vlade Borjana Krišto i njezin bošnjački kolega Zukan Helez, bili su protiv uvrštavanja točke o imenovanju Radinkovića na čelo SIPA-e, čime je odbijen prijedlog ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

Glavni kandidat srpske strane

Slobodan Radinković, koji je načelnik Policijske uprave Doboj, bio je glavni kandidat srpske strane u BiH za novog ravnatelja SIPA-e, iako je bio trećeplasirani na ranije raspisanom natječaju.

Ministar sigurnosti Nešić ranije je upozorio kako će u slučaju da njegov prijedlog bude odbijen odgovoriti "istom mjerom", odnosno blokadom institucija. No unatoč skidanju te točke s dnevnoga reda sjednica Vijeća ministara je nakon jedna stanke danas ipak nastavljena.

Ministar sigurnosti je predložio imenovanje Slobodana Radinkovića prošloga tjedna, a u međuvremenu su u javnosti objavljene dešifrirane poruke iz aplikacije za zaštićenu komunikaciju Sky koju su koristili kriminalci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.