Zaustavljeno širenje požara kod vojarne u Zemuniku

Foto: HVZ

Požar na području Smokovića kod Zadra je u jednom trenutku ušao na područje vojarne, ali je širenje požara zaustavljeno, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Vatrogasci i policija su evakuirali djecu i starije osobe iz obližnjeg romskog naselja. Stanje na terenu je trenutno zadovoljavajuće, a vatrogasci aktivno rade na gašenju požara. 

"Angažirano je 60 vatrogasaca s 24 vozila, a iz zraka su u jednom trenutku djelovala 4 Canadaira i 3 Air Tractora, zbog blizine zračne luke. Cilj nam je do noći staviti požar pod nadzor", rekao je zapovjednik VZŽ Zadarske županije Matej Rudić.

Tucaković: U pripravnosti i vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je u izjavi za HRT pohvalio djelovanje vatrogasaca, pilota protupožarnih zrakoplova, policajaca kao i svih građana koji su pomogli u gašenju požara. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i duge suše, pozvao je sve građane na dodatan oprez. 

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, u pripravnost su stavljeni i vatrogasci Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.