Zavod za mirovinsko: Krajem kolovoza smo imali oko 1.744 milijuna osiguranika

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) krajem kolovoza ove godine u evidenciji je imao 1.744 milijuna osiguranika, otprilike 62 tisuće ili 3.7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, objavio je taj zavod.

Broj osiguranika indikator je razine zaposlenosti jer pokazuje koliko su zaposlenih poslodavci prijavili na mirovinsko osiguranje.

Najveći broj osiguranika prema djelatnostima na kraju kolovoza ove godine evidentiran je u trgovini na veliko i na malo te popravku motornih vozila i motocikala – 256.629.

Slijede prerađivačka industrija s 251.979 osiguranika, građevinarstvo sa 147.812 i djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane sa 143.699 osiguranika, pokazuju prvi podaci za kolovoz, objavljeni na HZMO-ovoj internetskoj stranici.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, najveći porast broja osiguranika bilježi se u građevinarstvu, 11.977, a potom u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, 6.687.

Za više od 6000 porastao je i broj osiguranika u trgovini na veliko i malo te popravku motornih vozila i motocikala, kao i u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.