Završena talačka kriza u Saudijskoj Arabiji

U NAPADU na zgradu konzulata Sjedinjenih Država u Džedi, na zapadu Saudijske Arabije, saudijske snage sigurnosti ubile su 5 terorista koji su oteli 18 osoba, djelatnika konzulata, prenose agencije. Dva terorista su uhićena, piše BBC.

Prema posljednjim informacijama zatočeni nisu bili Amerikanci, a ranjena su dva djelatnika konzulata.

Saudijski ministar unutarnjih poslova izjavio je kako je u napdau stradalo nekoliko pripadnika snaga sigurnosti, te da ih je nekoliko ranjeno.

Prema izjavi očevidaca, iz zgrade konzulata najprije se začula pucnjava, nakon čega se uključio alarm, a zatim je pucnjava nastavljena.

Očevici su rekli kako su se čule i dvije eksplozije te da je u zgradi izbio požar zbog čega se iz zgrade izdiže dim. BBC pak piše kako je prvo ispred konzulata na ulici ekspodirao automobil bomba, a tek zatim su teroristi ušli u zgradu konzulata.

Glasnogovornica američkog veleposlanstva u Rijadu Carol Kalin potvrdila je informaciju o napadu. Ona je rekla da je oko 200 pripadnika saudijskih snaga sigurnosti opkolilo zgradu konzulata. Veleposlanstvo u Rijadu i američki konzulat u Dahranu na istoku zemlje odmah su zatvoreni "zbog mjera sigurnosti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.