Zbog hakerskog napada noćili na splitskom aerodromu: "Nisu nam rekli što se događa"

Foto: Index

Pomoćnik direktora splitske Zračne luke Pero Bilas izvijestio je kako je u toj luci, čiji su informatički sustav sinoć napali hakeri, jutros otežan promet zbog izostanka informatičke podrške.

"Prijava na let se obavlja ručno i moguća su kašnjenja u polasku", rekao je Bilas Hini te istaknuo kako se operativni procesi u dolasku obavljaju bez poteškoća.

 

Radovi na uklanjanju posljedica hakerskog napada se nastavljaju, poručio je.

"Malo smo duže čekali, sve se ispisuje ručno"

Mladi par koji leti za Oslo kazao nam je kako su u redu za check-in čekali tek 30 minuta.

"Za nas je to u redu, na većim aerodromima čekamo i duže kad je sve uredu. Čuli smo što se dogodilo, no izgleda da su se dobro organizirali. Idemo za Oslo, naš let će kasniti nekih sat vremena", rekli su za Index.

Putnici za Hamburg su čekali malo duže, no kažu nam kako nisu nervozni.

"Let nam kasni dva sata, malo smo duže čekali za karte jer se sve ispisuje ručno. Čuli smo da se dogodio hakerski napad. Sve nam je ispričao taksist na putu do aerodroma, bojali smo se da će biti i veće gužve, no ovo je izdrživo. Nadamo se da neće biti problema s letom i da ćemo uskoro poletjeti. Zapravo smo sretni što nam je let sada, sinoć je sigurno svima bilo nezgodno jer ništa nisu znali i sve je stalo", kazali su nam.

"Nitko nas nije informirao"

Djevojkama iz Londona jučerašnji let je otkazan.

"Sinoć smo se trebali vratiti u London, no dogodio se hakerski napad. Ostale smo ovdje zarobljene sa stotinama putnika, ali napokon idemo. Upravo smo napravile check in i nadamo se da ćemo poletjeti u 11 kako je predviđeno. Sinoć je bilo malo napeto, prvo nismo znale što se događa i nitko nas nije informirao. Provele smo noć na aerodromu, kao što vidite, nismo spavale. Umorne smo i samo želimo sjesti u avion", ispričale su nam.

"Neće nam ovo pokvariti ljetovanje"

Na aerodromu smo susreli par s dvoje male djece koji su sinoć trebali letjeti za London.

"Ovo se nekad nažalost događa, ali nama je baš bilo teško zbog djece. Nismo više znali kako ih zabaviti i jedva smo ih uspavali ovdje na stolicama. Imali smo problema i s hranom, ali izdržali smo. Pomogla nam je baka, bez nje ne bismo uspjeli. I neće nam ovo pokvariti ljetovanje u Splitu, bilo nam je jako lijepo", rekli su.

 U splitskoj Zračnoj luci sv. Jeronima jučer je oko 19:30 došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sustava zbog kojih se nisu mogli obavljati poslovi prihvata i otpreme zrakoplova i putnika, situacija se počela normalizirati oko 22:30.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.