Zbog kiše otkazan dječji mimohod folkloraša na Vinkovačkim jesenima

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika, otkazan je mimohod dječjih folklornih skupina 59. Vinkovačkih jeseni, koji se trebao održati sutra, potvrdio je predsjednik organizacijskog odbora i gradonačelnik Ivan Bosančić, najavivši koncert i zabavu pod šatorom.

„Znamo kolika je obveza spremiti i urediti djecu i nošnje, a nakon provjere vremenske prognoze, saznali smo kako će sutra cijeli dan biti kišovito. Stoga smo odlučili djeci pripremiti koncert i zabavu pod šatorom. Želimo olakšati svim pristiglim folklornim skupinama i njihovim roditeljima”, pojasnio je Bosančić.

Događaji pod šatorom

Ulicama Vinkovaca u Mimohodu dječjih folklornih skupina sutra je uz pjesmu i ples trebalo proći oko 2000 malih folkloraša iz cijele Hrvatske, a oni najbolji predstavit će se već ddanas pod velikim festivalskim šatorom na Međužupanijskoj smotri folklora.

.Po riječima Franje Japelja iz Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije, umjesto mimohoda, sve skupine doći će u nedjelju pod šator gdje će biti održani folklorni nastupi.

„Nastupit će 10 folklornih skupina i zatim ćemo imati koncert Zsa Zse i zajedničko druženje”, istaknuo je Japelj.

Dječje vinkovačke jeseni jedna su od najstarijih i temeljnih priredbi Vinkovačkih jeseni, a ove se godine održavaju 53. godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.