Žena čiji je suprug umro nakon Trumpovog savjeta: Ljudi, nemojte mu vjerovati

Foto: EPA-EFE

U SAD-u je 68-godišnji muškarac preminuo nakon što je u sebe unio fosfat klorokina poslije riječi predsjednika Donalda Trumpa da se radi o lijeku protiv koronavirusa.

Supruga preminulog je također unijela tvar u sebe i oboje su morali zatražiti medicinsku pomoć pola sata nakon toga. Ona je trenutno u kritičkom stanju. Još nije poznato je li klorokin uzrok muškarčeve smrti.

Klorokin se koristi u borbi protiv malarije, ali još nema dovoljno dokaza da pomaže u borbi protiv koronavirusa. Unatoč tome, Trump je izjavio kako je Uprava za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA) odobrila liječenje koronavirusa klorokinom što nije bilo istinito. FDA je negirao njegove tvrdnje.

"Trump i njegovi prijatelji su govorili da je uzimanje sigurno. Ljudi, ne uzimajte ništa, ne vjerujte predsjedniku i njegovim ljudima, javite se doktoru. Educirajte se. Ja se osjećam da mi je srce mrtvo i da će takvo ostati. Poput mog supruga. On je imao 68 godina. Nismo imali nikakvih problema s kroničnim bolestima. Bili smo zdravi", rekla je udovica u razgovoru za NBC.

SAD je brzo stigao do trećeg mjesta na svijetu po broju zaraženih od koronavirusa s 46.145 zaraženih, dok je 582 ljudi do sada umrlo.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.