Žena uzela sjekiru i sjekla konop kojim je brod privezan za stijenu. "Platit ćeš ovo"

Screenshot: Morski.hr

U redakciju Morskog.hr pristigla je snimka na kojoj se vidi žena koja je pokušala sjekirom presjeći konope privezane za stijenu, uz samu plažu. Sve je snimljeno vjerojatno s plovila preko puta plaže. Nisu objavili gdje se točno incident dogodio i kada.

Na snimci se ne vidi je li drugi kraj konopa privezan za brod, a Morski piše da je ženi dozlogrdilo protuzakonito privezivanje velikih jahti, kruzera i ostalih većih brodova za stabla i stijene.

Cijelu snimku možete pogledati OVDJE.

"Ajde odgovori mi samo na jedno pitanje; od čega si luda?" govori muški glas, vjerojatno s broda, koji je privezan za stijene.

"Ovo je protuzakonito"

"Ovo je protuzakonito", viče žena, na što je muški glas prekida: "Ovo je zakonito, a ti nemaš pojma. I ovo ti ide sad na policiju, a za ovo ćeš platit' štetu, jesi čula? Ja plaćam porez ovoj državi, plaćam koncesiju, a šta ti radiš? Ajde, vrati se u Vrapče, ludo jedna luda. Uništavaš privatnu imovinu."

"Vi ste već prijavljeni", odgovara mu žena.

Što kaže Ministarstvo?

Iz Uprave sigurnosti plovidbe, pri Ministarstvu mora, kažu:

"Pravilnikom o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske (članak 52. stavak 2) propisano je kako plovni objekt može biti privezan izvan luke isključivo na način da ne ugrožava sigurnost plovidbe, ljudske živote, imovinu, obalu i morski okoliš, dok je stavkom 3. istog članka propisano kako je sidrenje, osim u područjima gdje je zabranjeno, dozvoljeno isključivo na način da ne ugrožava sigurnost plovidbe, ljudske živote, imovinu, obalu i morski okoliš.

Jednako tako, Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometom (članak 49. stavak 2.) propisano je kako se sidrenjem ne smije ometati plovidba drugih plovnih objekata.

"Slijedom navedenog, a vezano uz privezivanje plovnog objekta uz obalu, nije propisana maksimalna udaljenost od obale na kojoj plovni objekt treba biti", odgovor je iz Ministarstva mora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.