OBNOVA PETRINJE NAKON RATA

Žinić o lošoj obnovi: Obnavljane kuće jesu oštećene, ali ovaj potres je bio razoran

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SISAČKO-MOSLAVAČKI župan Ivo Žinić osvrnuo se danas na obnovu kuća nakon rata.

Podsjetimo, mnoge obiteljske kuće, izgrađene za obnove nakon Domovinskog rata, sada su oštećene ili čak s crvenom naljepnicom. Iz Uskoka je najavljeno da će policija poduzeti istražne radnje kako bi se utvrdilo je li pri obnovi bilo propusta. Župan Žinić u to je vrijeme bio glavni inženjer za obnovu u Ministarstvu razvitka i obnove.

>> Istražili smo obnovu Petrinje nakon rata. Sve su vodili HDZ-ovci Žinić i Radić

"Program organizirane obnove napravljen je prema Zakonu o obnovi obiteljskih kuća. Najprije se pristupilo procjeni ratnih šteta i utvrdilo se šest kategorija. Organizirana obnova je provođena na svim ratnim područjima. Neću prejudicirati tko je odgovoran", poručio je Žinić i dodao:

"Pozivam sve da ispitaju što se dogodilo, postoji li neka odgovornost, a ako postoji, pozivam da oni koji su nešto krivo napravili i odgovaraju."

>> HDZ-ov župan iz Siska: Nove kuće nisu srušene, svoju su funkciju odradile

Također istaknuo je kako je petrinjski potres bio puno jači od zagrebačkog.

"Evidentno je da su te obnavljane kuće oštećene, ali razorna snaga je bila jaka, to je velika razorna sila i moć i određeni objekti su oštećeni", rekao je Žinić.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potres instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.