Znamo odakle je naci šljam koji maltretira Indijce. Kukavički se skriva od policije

Screenshot: Reddit

IDIOT koji rasistički vrijeđa ljude tamne boje kože u Zagrebu i koji je dospio u javnost nakon što se snimio kako na rasnoj osnovi vrijeđa stranog radnika, poznat je policiji. 

Podsjetimo, jučer se društvenim mrežama proširila snimka na kojoj muškarac prilazi dostavljaču na biciklu i izgovara mu rasističke uvrede.

"Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si?" pitao je muškarac stranca. Kad mu je ovaj odgovorio da je iz Indije, muškarac mu je poručio da ode doma u Indiju. "Ovo je naša zemlja, Hrvatska, ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce", rekao je muškarac. 

Ovo nije prva snimka koja ga prikazuje kako u Zagrebu napada strance. Prije više od dva tjedna na Redditu je objavljena još jedna snimka s istim muškarcem. "Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Odje*i. Sieg Heil", rekao je na toj snimci.

Policija zna tko je naci šljam koji maltretira ljude po Zagrebu, kukavički se skriva

Kako jutros doznaje Index, policija je utvrdila identitet rasista iz Zagreba. Kako doznajemo, muškarac nije iz Zagreba, nego iz okolice koja također spada u područje Policijske uprave zagrebačke.

Kako doznajemo, muškarac je iz Ivanić-Grada.

Iako policija zna tko je muškarac, za njim još uvijek traga jer se "junak" koji maltretira Indijce po Zagrebu - skriva. 

Policija provodi kriminalističko istraživanje u vezi s člankom 325. Kaznenog zakona o javnom poticanju na nasilje i mržnju i za muškarcem traju mjere traganja. 

Zagrebačka policija naknadno se oglasila priopćenjem u kojem su pozvali one koji znaju gdje se muškarac trenutno nalazi da im to dojave. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Policija poziva građane da im jave gdje se muškarac trenutno nalazi

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke.

Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u tijeku mjere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.

Prema do sada prikupljenim saznanjima i uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalificirati kao kazneno djelo „Javno poticanje na mržnju i nasilje“ opisano u članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona.
 
Pozivamo građane koji imaju saznanja o tome gdje se muškarac sa snimke trenutno nalazi da nam se jave na 192 ili zagrebacka@policija.hr", priopćila je zagrebačka policija. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.