Restoran Jamieja Olivera propao dvije godine nakon otvorenja
Foto: Splash
RESTORAN poznatog kuhara Jamieja Olivera koji je prije 14 mjeseci otvorio u Istanbulu, propao je iako se nalazio u 2,5 milijarde vrijednom Zorlu Center Mallu u Istanbulu.
Za sve je kriva, pišu mediji, loša ekonomska klima, a uprava restorana poručuje kako restoran neće zatvoriti: "Trenutno pregovaramo s našim turskim partnerima kako bismo razriješili situaciju u Istanbulu".
Dodaju i kako u ostalim dijelovima svijeta posluju "odlično".
Podsjetimo, lanac restorana Jamie’s Italian osnovan je u Oxfordu 2008. godine, a otad se proširio na čak 30 restorana diljem svijeta.
Međutim, ugledni turski ekonomist Ozgur Altug ne slaže se s upravom i komentira da situacija nije rezultat ekonomske krize već lošeg poslovanja: "Turci jedu u restoranima unatoč teškim vremenima".
U prilog tim tvrdnjama idu i napisi kako ni ostali poslovni pothvati slavnog kuhara propadaju, pa Daily Mail podsjeća na prošlogodišnja iznenadna zatvaranja dviju zalogajnica i propast lanca restorana Union Jacks.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati