Dijeta s gljivama - hit među slavnim curama!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
LIJEPA lica koja svakodnevno gledamo u medijima uvijek se trude izgledati najbolje što mogu, pa često isprobavaju razne neobične dijete. Tako smo saznali i za M Plan - dijetu s gljivama!
Ova neobična dijeta traje samo 14 dana, te obećava gubitak masnoća iz trbuha, guze, bedara i ruku, no ne i iz grudi. Obrok s gljivama potrebno je pojesti samo jednom dnevno, a rezultati su zapanjujući! Zvuči poprilično nevjerojatno, no Katy Perry, Roxanne Pallett i Kelly Osbourne kunu se u njenu djelotvornost.
Nutricionistica Jeannette Jackson objasnila je: "Gljive su bogate nutrijentima, pa ako jedemo više gljiva, manje je vjerojatno da ćemo kroz dan jesti visokokaloričnu hranu. Vlakna u gljivama dobro djeluju na probavu i ostavljaju nas sitima, pa nećemo nedugo nakon obroka opet biti gladni i grickati nezdrave stvari. Također, gljive imaju puno proteina i malo kalorija, a tu su i vitamin B, željezo i cink koji će učiniti čuda za tvoju kožu, kosu i nokte."
Nema sumnje da su gljive odlična namirnica za svaku dijetu, no djeluju li zaista na određene dijelove tijela? "Struk, noge i ruke dijelovi su koji se pokreću puno više od nekih drugih, pa je vjerojatnije da će se višak prvo maknuti od tamo. Gljive imaju malo kalorija i jeftine su, pa ih je svakako preporučljivo ubaciti u dijetu. No, nemoj se zavaravati - nije moguće da ijedna namirnica djeluje na određen dio tijela. Činjenica je da ako jedemo zdravo, redovno, čisto i prirodno, te svakodnevno vježbamo - svi možemo smršavjeti!"
Isprobaj ukusno jelo inspirirano ovom dijetom:
Omlet s gljivama i špinatom
Sastojci:
- ulje
- 2,5 dl bjelanjaka
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 50 g špinata
- pola crvenog luka (srednje veličine, sitno narezanog)
- 5 gljiva
- začinsko bilje
- sol i papar
Upute:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Na tavu stavi malo ulja te na umjerenoj vatri poprži luk dok ne omekša.
2. Dodaj gljive, špinat, začinsko bilje te sol i papar po želji.
3. Skuhano povrće izvadi iz tave.
4. Na istu tavu dodaj još malo ulja te ga zagrij na umjerenoj vatri.
5. U bjelanjke dodaj malo začinskog bilja te sol i papar. Dobro promiješaj.
6. Bjelanjke izlij u tavu, te prije nego se potpuno stisnu na jednu stranu omleta dodaj povrće.
7. Preklopi omlet i serviraj. Možeš ukrasiti peršinom ili nekim drugim biljem.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati