Anel iz Hell's Kitchena sa 17 godina imao je moždani udar: "Bio sam jako loše"
ČETIRI nova kandidata stigla su sinoć u Hell's Kitchen i, nakon izazova u kojem su kuhali za chefa Gretića, nastavljaju natjecanje zajedno s timovima, a osim Milene Krizmanić, Viktora Vercoustrea i Nikole Mrvca, među njima je i 27-godišnji Anel Tomašić iz mjesta Podturen.
Već se može pohvaliti i titulom chefa kuhinje, u svom poslu najviše voli adrenalin, rad s ljudima i kolegijalnost. Za sebe kaže da je društven, marljiv i komunikativan. Smatra se kompetitivnom osobom, a dobra organizacija u kuhinji, kaže, itekako umanjuje stres. Kritiku dobro podnosi jer je to prilika da još više napreduje. Kulinarski uzori su mu Gordon Ramsay i Marco Pierre White zbog kojeg je, prisjeća se, i krenuo kuhati. Najviše mu leži priprema talijanskih specijaliteta, rižota, tjestenina, lazanja, no ističe da voli pripremati i steakove.
Sa 17 godina imao moždani udar
Anel je u show stigao jer želi nova iskustva i dodatno znanje, ali i vidjeti koliko vrijedi. Tijekom svog predstavljanja u epizodi spomenuo je tešku situaciju koja mu je promijenila život, no iz koje je izašao kao pobjednik, spreman na sve izazove i uspjehe. Oko motiva da u showu pokaže ono najviše i najbolje od sebe ne dvoji.
''Htio bih se dokazati prvenstveno sebi, a i htio bih dokazati ljudima koji nisu vjerovali u mene kad sam sa 17 godina imao moždani udar, kad sam bio u jako lošem stanju, kad sam se poslije svega toga vratio, počeo kuhati i raditi ono što volim... Htio bih im pokazati suprotno. Želim, mogu i hoću! To je uvijek moj moto", odlučno je najavio Anel.
Da itekako može, Anel je pokazao u prvom zadataku. Chefu Gretiću poslužio je svoje autorsko jelo pod nazivom Balada - rolanu junetinu s pancetom i šampinjonima, rolani batak i zabatak s pancetom i ružmarinom te palentu i pire od celera. Uz to, poslužio je slatko-kiseli sos od meda i sherryja.
''Umak je interesantan... Ali dosta je konfuzno, manje je više. Ali začini su tu, tehniku imaš'', kazao je zadovoljno Gretić.
Pridružio se crvenom timu
Na kraju dana Anel je pripao crvenom timu. Iako su plavci birali prvi i odabrali Nikolu, crveni su bili i više nego zadovoljni novim kolegom, dodavši kako smatraju da će se savršeno uklopiti među njih jer im djeluje kao pravi timski igrač.
''Opasno mi se sviđa što sam u crvenom timu i jako mi je drago što sam dio njih'', Anel je sa smiješkom komentirao.
Ovaj mladić smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji organizacija, smirenost i spremnost na timski rad, no ponekad zna biti nemaran, a kod kolega u kuhinji ne tolerira lijenost. Po njegovu mišljenju odlike dobrog chefa su red, rad i disciplina.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati