Audi: Radikalni koncept za povratak legendarnog NSU-a

AUDI je objavio prve službene skice te nekoliko podataka vezanih uz novu studiju koja će premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

Radi se o automobilu koji će činiti dio novog programa gradske mobilnosti. Audi Urban Concept je maleni dvosjed modernog dizana, konstrukcijskih rješenja i pogonskog sklopa koji podsjeća na Messerschmitt Kabinenroller.

U Audiju prije svega opovrgavaju kako se Urban Concept temelji na Volkswagenovom slično osmišljenom i dizajniranom L1 konceptnom vozilu. Službeno priopćenje dodaje kako se model temelji na monocoqueu izrađenom od ugljičnih vlakana na koji su ovješena četiri kotača promjera 21 cola.

Iako je automobil uvelike različit od produkcijskih Audijevih modela mnogi elementi dizajna su preuzeti iz standardne ponude. U putničku se kabinu ulazi putem kliznog poklopca, sličnog borbenim avionima, a u nju se mogu smjestiti vozač i suvozač, gdje je drugi smješten u sjedalo pomaknuto prema natrag.

 Premda je interijer spartanskog izgleda u Audiju tvrde da je proizveden od visoko kvalitetnih materijala, uključujući aluminij i ugljična vlakna. Ostale informacije o interijeru će čini se morati pričekati do frankfurtske premijere. Škrti su u Audiju i kada je riječ o pogonskom sklopu. Za sada je poznato samo kako Urban Concept pokreću dva električna motora i litij-ionske baterije.

Na kraju još dodajmo i kako su pojedini izvori prenijeli insajderske informacije o tome kako će Audi u Frankfurtu predstaviti nekoliko izvedbi ovog koncepta koje bi trebale biti konvencionalnijeg dizajna. Te bi izvedbe trebale ispitati mišljenje javnosti koje će biti presudno za odluku o daljnjem razvoju.

Ako je vjerovati izvorima, ukoliko bi dobio zeleno svjetlo ovaj bi se automobil na tržištu mogao pojaviti pod NSU značkom, koju bi Audi vratio u život upravo za potrebe stvaranja novog pod-branda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.