Austrija uvodi novu godišnju vinjetu. Objavljena i cijena

Foto: ASFINAG

ASFINAG je danas objavio detalje nove vinjete.

Nova samoljepljiva vinjeta 2025. koštat će 103.80 eura i bit će dostupna u morskozelenoj boji. Od zadnjih dana studenog bit će dostupna kod oko 6000 prodajnih partnera Asfinag vinjeta u zemlji i inozemstvu. Vrijedi od 1. prosinca 2024. godine.

Sukladno zakonskim odredbama, cijene vinjeta ove će se godine, nakon što lani nije bilo poskupljenja, ponovno uskladiti s harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena (HIPC), a za 2025. bit će povećane za 7.7 posto. To znači da će godišnja vinjeta za automobil iduće godine koštati 103.80 eura, prenosi kroativ.at.

Mijenja se i boja

"Odabir boje je važan jer nam omogućuje da bolje i optimalnije kontroliramo ljepljivu vinjetu – na korist naših kupaca. Razlikovanje u odnosu na prethodnu godinu i učinak signaliziranja važni su razlozi za odgovarajući odabir boje – zato uz morskozelenu osiguravamo jasnu razliku u odnosu na prošlogodišnju sunčano žutu boju", kaže izvršna direktorica Asfinaga Claudia Eder.

Kao i svi prihodi od cestarine, prihodi od prodaje vinjeta ponovno se ulažu u rad, izgradnju, održavanje i sigurnost prometa na mreži austrijskih autocesta i brzih cesta od 2265 kilometara.

Godišnja vinjeta vrijedi 14 mjeseci kao i inače – od 1. prosinca prethodne godine do 31. siječnja sljedeće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.