Beba na 38 stupnjeva ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije

Ovog je tjedna u SAD-u malo dijete ostalo zarobljeno u Teslinom automobilu nakon što se ispraznila baterija koja je trebala otvoriti vrata. Djetetov život spasili su vatrogasci.

Incident se dogodio u Scottsdaleu u Arizoni, gdje su temperature cijeli tjedan prelazile 38 stupnjeva. Renee Sanchez i njezina 20-mjesečna unuka bile su na putu za zoološki vrt u Phoenixu. Sanchez kaže da je nakon što je unuku smjestila u sjedalicu, zatvorila vrata svog modela Y i krenula sjesti za volan. Tada je otkrila da se vrata ne mogu otvoriti. Sanchez kaže da je bezuspješno pokušala sve kako bi ušla u auto.

U slučaju da se isprazni baterija koja upravlja elektronikom u Tesli, vrata se mogu otvoriti skrivenom kvakom na unutarnjoj strani vozačevih vrata. Ali u ovom slučaju to nije pomagalo jer je Sanchez bila izvan automobila, dok je dijete bilo vezano u autosjedalici.

"Sjekirom razbili prozor i izvukli dijete"

Sanchez je za On Your Side rekla da nije imala drugog izbora nego nazvati 911, nakon čega su joj u pomoć došli vatrogasci.

"Prvo što su rekli bilo je: 'Uh, to je Tesla. Ne možemo ući u ove automobile.' Odgovorila sam im: 'Nije me briga ni ako morate prerezati auto popola. Samo je izvucite van'", kaže.

Temperatura u automobilu je brzo rasla, pa su vatrogasci sjekirom razbiti prozor, no prvo su ga oblijepili trakom kako se staklo ne bi rasulo.

"Unuka je bila ok prvih nekoliko minuta. Ali čim su došli vatrogasci i počela gužva i razbijanje prozora, krenula je plakati jer je bila uplašena", kaže Sanchez.

"Tesla treba bolje educirati vatrogasce"

Vatrogasac je ušao kroz prozor i izvukao djevojčicu. Čak su joj dali i malu vatrogasnu kacigu da je smire.

Sanchez kaže da tvrtka mora bolje objasniti kako postupiti u ovakvim situacijama. "Moraju educirati vatrogasce jer ni oni nisu imali pojma", rekla je Sanchez.

Sanchez kaže da je obožavateljica brenda, ali je izjavila za AZ Family da je ova posljednja epizoda poljuljala njezinu vjeru u Teslu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.