BMW: Prva M električna limuzina će "razvaliti sve što ste ikada vidjeli"

Screenshot: Instagram

ELEKTRIČNI M pokretat će četiri motora, a gornja granica je 1360 KS. 

Prema riječima šefa BMW-a, četveromotorni pogon EV-a može isporučiti čak 1341 KS.
Još nedavno ideja o potpuno električnom automobilu unutar M odjela zvučala je kao svetogrđe, a sada doznajemo da je takav automobil već u izradi. Prema izjavama voditelja M odjela, bit će izvanredan.

BMW već neko vrijeme radi na konfiguraciji s četiri motora, a očekuje se da će lansirati svoju prvu limuzinu performansi temeljenu na Neue Klasse 2026. ili 2027. Prodavat će se zajedno s klasično pogonjenim M3. Frank van Meel  je rekao da je pogonski sklop dobar za čak 1.000 kW ili jedan megavat snage.

Prema van Meelu, novi električni M "će pobijediti sve što ste ikada vidjeli." Kako bi to postigao, BMW razvija vlastite električne motore i vjeruje da će poput motora S68 za M5 i S58 za M3 i M4, njegovi e-motori "biti mjerilo klase."

 

Motor Trend predviđa da će nova limuzina biti M automobil s najbržim ubrzanjem u povijesti, ubrzavajući do 96 km/h za manje od 3 sekunde. Elektromotori bi mogli biti hlađeni vodom ili uljem kako bi mogli konstantno pružati maksimalni moment i snagu. Električna arhitektura od 800 volti omogućit će ultrabrzo punjenje baterija koje će biti drukčije nego na drugim modelima na Neue Klasse platformi. Van Meel je otkrio da će imati drugačiju kemiju, te da će imati poboljšani sustav hlađenja.

Konačno, razmišlja se i o prizemnijoj verziji sa "samo“ dva elektromotora i nešto manje od 700 KS. Nije isključena niti SUV izvedba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.