Električna oaza u Americi: Obitelji zarađuju preko 200.000 USD i voze električne aute

Foto: Jaguar

AMERIKA drastično zaostaje za Kinom i Europom u prihvaćanju elektromobilnosti, ali San Francisco je izuzetak. 

I to doista poseban izuzetak. Naime, regija San Francisca je u ožujku postigla značajan doseg, a onda ga i ponovila u travnju kad je udio elektrificiranih vozila na tržištu dosegao čak 53.1 posto, pokazuju rezultati studije koje je proveo S&P Global.

Pritom su hibridi značajno pomogli, ali vrijedi reći kako je udio električnih vozila bio 34.3 posto, što je četiri puta više od američkog prosjeka. Osim Tesle zamjetnu popularnost ima Volkswagen i njegov ID.4. 

Pritom autori studije ističu dva osnovna čimbenika koji su utjecali na tako drastičan rast popularnosti elektrificiranih vozila. Prvi čimbenik je da se demografski sastav grada uvelike poklapa s najčešćim kupcima električnih vozila. 

Stanovništvo San Francisca je relativno mlađe od ostatka zemlje, a uglavnom se radi o dobrostojećim kućanstvima. Primjerice, čak 46 posto kućanstava ima godišnja primanja veća od 200.000 USD, baš kao i 40 posto kupaca električnih vozila u SAD-u. 

Također, električna vozila nisu strogo rezervirana za uže gradsko područje već imaju značajan udio i u obližnjim naseljima kao što su Los Altos, Saratoga i Piedmont. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.