FOTO Ovaj Fiat 500 je oličenje luksuza

Foto: Marani

Nakon što je prodao 3.2 milijuna primjeraka širom svijeta, Fiat 500 povlači se kao model s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Kako bi obilježio ovu priliku, Marani je osmislio nešto vrlo posebno. Riječ je o luksuznom modelu "Principessa D'oro Nero", što u prijevodu znači "princeza u crnom i zlatnom".

Principessa je ograničena na ukupno 30 primjeraka, a dostupna je i kao Abarth 695 izdanje. Snaga? 70 KS za Fiat 500, 180 KS za Abarth. Svaki automobil je ručno izrađen, a dvobojna metalik boja je upečatljiva: šampanjac zlatna metalik i vesuvio crna metalik s ukrasnim prugama u bordo boji.

Uz to, tu su kromirane ukrasne trake na prednjim i stražnjim branicima te na liniji pojasa. Na ukrasnim trakama na visini pojasa (bočne strane vozila) nalazi se ukras s kristalima, kao i visoko polirani natpisi "MARANI" i "Principessa".

Tema blještavila nastavlja se na panelu vrata s visoko poliranim natpisom "Principessa", uz kromirane poklopce retrovizora, visokosjajne kromirane naplatke od 16 inča, kromirane poklopce kotača s utisnutim logom "500", aluminijske pragove vrata i poliranu oblogu ispuha od nehrđajućeg čelika.

Sjaj i glamur

Unutrašnjost modela 500 također je naglašena krem kožnim presvlakama s unutarnjim površinama u obliku dijamanata s dvostrukim šavovima i srebrnim izvezenim natpisom "Principessa". Također, prednja sjedala i navlake za naslone za glavu su zlatne boje, dostupne u krem veluru ili krem koži sa zlatnim ukrasima i prstenovima od kristala.

Kožni upravljač s tri kraka ima umetke od zlatne kože, dok ručica mjenjača ima metalik zlatni završni sloj. Kožni mjenjač je krem boje sa zlatnim ukrasnim trakama.

Instrumentna ploča dolazi u vesuvio crnoj metalik boji (standard), Champagne zlatnoj metalik ili od pravog pepela s kromiranim logom 500 ukrašenim kristalima. Ručna kočnica dostupna je u krem koži (standard) ili kromirana s ukrasom od kristala.

Drugi upečatljivi detalji uključuju crne ili krem kožne naslone za ruke na vratima (obje verzije standardne), krem kožna sjenila za sunce, krem kožni ukras na stupovima A i značku "Principessa" na središnjoj konzoli.

Interijer je ispunjen Alcantarom

Ova posebna edicija nedvojbeno se ističe ekskluzivnim i neobičnim detaljima za automobil ove veličine. A-stupovi u putničkom prostoru obloženi su krem Alcantara tkaninom sa srebrnim ukrasom za visokotonske zvučnike, a gornji poklopac ključa izrađen je od poliranog srebra 925 sterling ili torbe Marani s izvezenim logom za priručnik, jamstvenu knjižicu i knjižicu za održavanje ili strugač za led.

Naravno, sav ovaj luksuz dolazi uz visoku cijenu. Ovisno o originalnoj verziji, Fiat 500 Edizione Principessa košta između 43.438 i 48.478 eura. Abarth verzija je još skuplja: od 58.438 do 63.478 eura.

Marani trenutno razvija poseban Speedster model karoserije temeljen na Abarthu 695 C kao prototip. Kao dio ovog projekta provode se velike modifikacije karoserije, performansi motora i šasije. Posebni modeli temeljeni na drugim proizvođačima planiraju se za budućnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.