FOTO Kia ima novi model u segmentu najmanjih automobila u Europi

Foto: Kia

EUROPSKA ponuda u A segmentu sve je manja i može se izbrojiti na prste.

Jedan od proizvođača koji žele i dalje biti prisutni u tom segmentu je Kia. Stoga sukladno najavama predstavlja novi Picanto, koji sada možemo vidjeti u najprestižnijem GT-Line izdanju. 

Nema sumnje da je obnovljeni model dizajnerski uzor pronašao u većim modelima marke. Prednji kraj izgleda markantno, ali s brojnim detaljima bit će noćna mora u slučaju potrebe za popravkom nakon manjih (gradskih) prometnih nesreća. S druge strane, upravo će limari moći dobro zaraditi. 

Vertikalno orijentirana svjetla prisutna su i straga te spojena dekorativnom svjetlećom lajsnom. Bočna silueta je poznata, a birate li osnovnu izvedbu, na raspolaganju imate 14-inčne kotače. Broj veći s aluminijskim naplatcima dolaze kao opcija, baš kao i krovni otvor. 

U kabini su novosti skromnije. Najveće su implementacija 8-inčnog zaslona i digitalne ploče s instrumentima. GT-Line uključuje sportski "rezan" upravljač s grijanim obručem, što je dodatak kakav se ne viđa u A segmentu. 

U ponudi motora stvari ostaju iste. Kupci biraju između 1.0 i 1.2 atmosferskih benzinaca, sada s revidiranom elektronikom kako bi potrošnja bila manja. Uz ručni mjenjač nudi se i automatizirani. 

I za kraj recimo kako ovdje dobre vijesti dolaze u paru, pa tako iste novosti valja uskoro očekivati iz Hyundaija. Model i10 također dobiva novo izdanje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.