FOTO Ovo je prva sportska Lancia nakon više desetljeća čekanja

Foto: Lancia

LANCIA je iznenadila automobilski svijet lansiravši HF verziju novog modela. 

Ovime je Lancia vratila kultnu sportsku oznaku HF u svoj portfolio. Istovremeno, stigla je i uvijek adrenalinski nabijena Martini ikonografija. HF kreće od modela Ypsilon, a nastavit će se i na crossover modelu Gemma te kompaktu Delta koji tek trebaju stići.

Uz HF oznaku dolazi i oznaka EV, koja upućuje na električni pogon s 240 KS. Postiže 100 km/h za 5.8 sekundi, a uz snažan pogon dobiva i sportsko podvozje. Sve dalje ostaje nepoznato i skriveno iza oznake s logotipom sa simpatičnim crvenim slonićem. 

Ono ozbiljnije je Ypsilon Rally 4, automobil s kojim se Lancia vraća u motorsport. Pokreće ga 1.2 turbobenzinac s 212 KS u kombinaciji prednjeg pogona i pet-stupanjskog ručnog mjenjača. Natjecat će se u klasi Rally4.

HF verzija će osim logotipa nositi atraktivnije odbojnike, prednji s većim usisnikom. Izbačeni su i blatobrani, a ispod njih dolaze kotači s novim naplatcima sa šest krakova. Spomenuti sportski ovjes i povećan trag kotača. 
Poznat je i termin komercijalizacije Ypsilona HF. Dogodit će se to za točno godinu dana. Do tada ostaju osnovne verzije koje se u Italiji prodaju po cijeni od 24.900 eura bez uračunatih subvencija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.