FOTO Ovo je Volkswagenov električni auto, koštat će 20.000 eura. Evo kad stiže

Foto: Volkswagen

Jedan od velikih problema za usvajanje električnih vozila su njihove visoke cijene, no Volkswagen namjerava ponuditi rješenje te se priprema za predstavljanje ulaznog električnog modela koji će koštati od 20.000 eura.

U Volkswagenu još uvijek kriju detalje, no uprava je dala zeleno svjetlo za električni automobil koji će debitirati 2027. godine. Kompanija je dodala da već neko vrijeme radi na tome da ponudi kompaktna i pristupačna električna vozila u cjenovnom rangu oko 20.000 eura.

Nadolazeći električni model će biti namijenjen europskom tržištu, a teaser otkriva da je riječ o hatchbacku futurističkog izgleda koji se čini kao kombinacija modela ID.3 i e-Up. Iako se ne može mnogo toga vidjeti, uočljivi su zaobljena prednja maska i zakrivljeno vjetrobransko staklo koje se "ulijeva" u blago nagnut krov. Tu su i zaobljeni lukovi kotača te valoviti stražnji dio.

"Generacije ljudi povezuju snažne brendove Volkswagen Grupe sa svojim prvim automobilom, kao i pristupačnom mobilnosti. Kao grupa sa snažnim brendovima, mi nastavljamo ovu društvenu odgovornost. Zbog toga sam veoma zadovoljan što ćemo lansirati projekt okrenut k budućnosti. Riječ je ulaznoj električnoj mobilnosti iz Europe za Europu", izjavio je Oliver Blume, direktor Volkswagen Grupe.

Na njegove riječi nadovezao se direktor brenda Thomas Schäfer.

"Da bi elektromobilnost postala široko rasprostranjena, potrebna su atraktivna vozila, posebno u segmentu ulaznog nivoa. Naš brend obećava da je elektromobilnost namijenjena svima. Usprkos atraktivnoj cijeni, naši električni automobili će postaviti standarde u segmentu ulaznog nivoa u pogledu tehnologije, dizajna, kvalitete i korisničkog iskustva", rekao je Schäfer.

Više informacija se očekuje u nerednom periodu, no poznato je da Volkswagen već razvija generaciju gradskih električnih automobila, koja je najavljena konceptom ID.2all i koja će stići do kraja 2025. godine. Sastojat će se od kompaktnog Volkswagenovog automobila i crossovera, kao i Škodinog SUV-a te Cuprinog modela.

Sva četiri modela će se proizvoditi u Španjolskoj te će koštati manje od 25.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.