Presretač snimio Slovenca, jurio 90 km/h preko ograničenja. Evo kolika je kazna

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Jučer oko 7:50 sati posada policijskog presretača zaustavila je na autocesti A7 45-godišnjeg državljanina Slovenije koji je jurio na motoru. Vozač se, naime, kretao iz smjera čvora Sv. Kuzam prema čvoru Hreljin brzinom od 190 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h, objavila je policija.

Protiv 45-godišnjaka je podnesen prekršajni nalog i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom A kategorije na rok od mjesec dana.

"Prekoračenje brzine je jedan od najčešćih evidentiranih prekršaja u prometu kod motociklista pa ih stoga opet pozivamo, kao i ostale vozače, da apsolutno poštuju ograničenja brzine kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Inače, u prvih šest mjeseci ove godine u prometnim nesrećama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, pet motociklista je, nažalost, preminulo, dok je 41 vozač motocikla teško ozlijeđen, kao i pet putnika na motociklu", upozorava policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.