Jeep Avenger je hit u Europi, prodano više od 100.000 primjeraka

Foto: Jeep

Za nešto više od 18 mjeseci na Starom kontinentu prodano je više od 100.000 primjeraka Avengera.

Ovaj najmanji Jeep stigao je u Europu krajem 2022. godine s velikim očekivanjima, a ubrzo nakon službenog predstavljanja privukao je veliku pažnju automobilskih novinara i javnosti.

Avenger, europski auto prošle godine, prvotno je predstavljen s isključivo električnim pogonom, a kasnije su u ponudu dodani jedan tradicionalni motor s unutarnjim izgaranjem i jedan hibrid. Svi pogonski motori su se pokazali vrlo popularnima među europskim kupcima, što potvrđuju i prodajni rezultati.

Ulazni model marke Jeep u Europi predstavljen je već u jesen 2022. godine, a do danas je naručen više od 100.000 puta. Prvih 40.000 automobila prodano je do rujna 2023. godine, što znači da je u manje od godinu dana prodano još 60.000 primjeraka.

Avenger se u Europi prodaje s četiri različita pogonska sklopa - najpovoljnija i najprodavanija varijanta je obični Avenger s 1.2-litarskim trocilindarskim motorom od 100 KS.

Skuplja varijanta je elektrificirani E-Hybrid, također sa snagom od 100 KS, dok je najskuplja isključivo električna varijanta s jednim električnim motorom i visokonaponskom baterijom kapaciteta 54 kWh.

Najnovije tehničko ažuriranje donijelo je instalaciju hibridnog sklopa koji, uz novi Stellantisov motor s unutarnjim izgaranjem i lancom, kombinira dodatna dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Time je Jeep zadovoljio i kupce koji traže 4x4 varijantu, a urbani terenac dolazi s oznakom 4xe.

U Hrvatskoj Jeep Avenger starta od 22.790 eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.