Kineski Dongfeng u proizvodnji automobila koristi humanoidne robote

Foto: Ubtech Technology/CarnewsChina

HUMANOIDNI roboti osmišljeni su kako bi mogli sudjelovati u nizu operacija na proizvodnoj liniji. 

Kineski magazin CarNewsChina izvještava da će Dongfeng koristiti humanoidne robote u kombinaciji s umjetnom inteligencijom, i to na proizvodnoj liniji za komercijalna vozila. Za razliku od prijašnjih uloga, ovim robotima bit će povjereni daleko delikatniji zadaci od puke manipulacije teškim predmetima i jednostavnih radnji.

Roboti će tako sada biti aktivni na samoj liniji sklapanja, operacijama logistike, pa čak i inspekcije. Robote isporučuje kompanija Ubtech Technology. U pitanju je varijacija robota pod imenom Walker S.

Visok je 1.7 metara, približno ljudskih proporcija, a predviđeno je da u proizvodnji vozila ima zadatke poput provjere brava i sigurnosnih pojaseva, punjenja ulja, postavljanja oznaka i provjere kvalitete. Moći će upravljati i pojedinim pomoćnim uređajima. 

 

Kako izvještava IThome, robot je opremljen s čak 41 zglobom pogonjenim servo motorom, a osim percepcije sile, ima senzore vida i sluha. Uz snalaženje u prostoru, robot ima mogućnost komunikacije sa središnjim sustavom tvornice, uključujući razmjenu informacija u realnom vremenu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.